Royal FrieslandCampina представлява най-голямата млечна кооперация в света със своите 14 132 млечни ферми, с повече от 140 години опит в кооперативното предприемачество. Компанията играе важна роля в осигуряването на мляко и ценни млечни продукти за на потребителите по целия свят.
Това гарантира нашия ангажимент за осигуряване на стриктни стандарти за качество по цялата производствена верига. Освен това безопасността на храните и ангажираността ни с качеството са в основата на корпоративната ни отговорност и са гарантирани от факта, че стриктно се спазват редица строги правила, спецификации и процедури. Това е неразривно свързано както с подбора на суровините, така и с целия производствен процес, опаковането, транспортирането и съхранението на продуктите.
Разбира се, всички суровини и крайни продукти постоянно се тестват по отношение на безопасността и качеството.
Адаптираните млека Фризо се произвеждат в съответствие със стриктни стандарти и изисквания на Европейския съюз за мляко за кърмачета и деца, отговарящи на изискванията за безопасност на млякото, както са определени в решението на Комисията на ЕС, Съвета на Европейската общност и регламентите на Комитета на Кодекса Алиментариус на ООН.
- Нашите фермери внимателно обработват почвата и подбират тревата, която е основа за нашето мляко.
- Видът трева определя състава на мастните киселини на млякото.
- Индивидуална грижа за всяка крава и непрекъснат мониторинг на състоянието на кравите.
- Доенето се извършва два пъти на ден чрез специално оборудване, което взема едновременно качествена проба.
- Млякото се събира в хладилен резервоар с температура 4° С.
- Професионални шофьори на камиони събират млякото, като вземат проби за лабораторен анализ.
- Заплащането на фермерите зависи от качеството на млякото.
- След пристигането си на мястото на производство, млякото се подлага на последна проверка и химичен и микробиологичен анализ, преди да бъде освободено.
- За млеката Фризо се използва само висококачествено мляко.
Млякото Фризо се произвежда в нашата фабрика в Бейлен, Холандия.
- С прилагането на единичен производствен процес с лека топлинна обработка, протеинът на млякото G23се поддържа по-близо до естествената му структура.
- В резултат на това млякото Фризо е с ниско съдържание на гликиран протеин, което увеличава неговата усвояемост.
- Млеката Фризо запазват естествената протеинова структура във формула по време на обработката. Това означава, че само цялостният контрол на качеството от тревата до бутилирането, в комбинация с относително лекия топлинен процес, може осигури по-естествена протеинова структура, която да се храносмила добре.
- 100% от адаптираното мляко се произвеждат и опаковат в Бейлен, Холандия.
- Продуктите се опаковат директно след смесването на млякото на прах.
- Със защитен капак: предназначен да направи приготвянето на адаптираното млако много по-хигиенично и лесно, и в правилните дози на порция.
- Всяка стъпка, която предприемаме, се следи от нашите учени.
Два водещи научни иновационни центъра: един във Вагенинген, Холандия и един в Сингапур.
Ние сме в тясно сътрудничество с Научния център на Университета във Вагенинген.
Над 550 учени работят ежедневно за подобряване на качеството на нашите продукти.
Фризо предлага и адаптирани млека за бебета със специални медицински нужди.
FrieslandCampina е лидер в познанията в областта на млечните технологии и съставки.